„Vigyorgás és nyafogás”

„Vigyorgás és nyafogás”

Nagyon korán nyugdíjas lettem egészségi okok miatt. Hiányzott a munkába járással kapcsolatos; lassú- vagy gyors gyaloglás.

Különböző tornákat kipróbáltam, még a Meta edzőtermet is. Nem „jött be nekem”a gépi taposás, futás; férfiakkal való kondizás.

10 éve; heti rendszerességgel járok gyógyult emlőrákos csapattal: Viktória tornára. Vadvirág Alapítvány tornáján folytattam. Akkoriban három, majdnem lányom korosztályához tartozó asszonyok társaságában, nehezen vettem fel fiatalos ritmust. Később fit – ball edzés, ez sem tűnt elfogadhatónak.

Aztán végre SENIOR TORNA!!!!. Kíméletes, igazi nagymamás mozgás-, talaj-, és labdagyakorlatok. Hárman, négyen voltunk akkoriban. (Ez 2009-ben történt)

Aztán BEINDULTUNK! Vivien fiatalos, lendületes ütemet diktál. Jókedv, vidámság, jellemzi a foglalkozásokat. Már olyan gyakorlatok is sikerülnek, amik az elején küszködve gondot okoztak. Persze engem is kínoz az izomláz, ugyanakkor jótékonyan használ a néha elviselhetetlen hát-nyak csigolya fájdalomnak. Elérem a magasabb polcokat, az ablak-kilincset, szekrény tetőhöz sem kell létra, elég a szoba lépcső, mert megnyúltak az izmaim. Elmúlt a görnyedt tartásom. Már tudatosan egyenesen járok, amit korábban az állandó fájdalmak miatt nem tudtam megtenni. Cukorbetegség miatt kínzó kéz és lábzsibbadásomra sem szedek már gyógyszert.

10-13 nevető asszony egy csoportban!!!!! Már önmagában is egy klub alakult ki. Az edzés mellett jut idő virág palánta és süti receptek cseréjére is. Öltözés közben jókat beszélgetünk. Nagyon jó ötlet volt a karácsonyi buli. Kicsit közelebbről is megismertük egymást.

Folytassuk!!! Mindenki elfoglaltsága és lehetősége szerint igénybe veheti ezeket a „vigyorgós” néha „vicsorgós” vidám torna-foglalkozásokat.

https://vadviragalapitvany.hu/szolgaltatasok/felnotteknek/tornatermi-fitness-orak/

https://vadviragalapitvany.hu/rolunk/elerhetosegek/

info@vadviragalapitvany.hu

MEGOSZTÁS:

Megszakítás