Fejlesztő eszközök gyártása a Vadvirág Alapítványnál

GINOP-5.1.3-16-2017-00051

  • Pályázó neve: VADVIRÁG Alapítvány a sérült gyermekek integrációjának támogatására
  • Projekt címe: Fejlesztő eszközök gyártása a Vadvirág Alapítványnál
  • Szerződés száma: GINOP-5.1.3-16-2017-00051
  • Támogatás összege (Ft): 25 593 750
  • Összköltség (Ft): 26 460 357
  • Támogatás mértéke (%): 96,7248
  • A projekt megvalósításának kezdete: 2017.11.01.
  • A projekt fizikai befejezése: 2019.04.30

A Vadvirág Alapítvány a Társadalmi célú vállalkozások ösztönzése című pályázaton közel 25,6 millió forint vissza nem térítendő támogatást nyert el. A közel 26,5 millió forint összköltségvetésű beruházásból innovatív fejlesztési eszközöket gyártó központ kialakítására került sor az alapítvány kaposvári székhelyén.

Az alapítvány az „Társadalmi célú vállalkozások ösztönzése” című pályázati felhíváson sikeresen indult, így 2017 őszén a támogatási szerződés megkötését és beszerzési eljárások lefolytatását követően megkezdte a „A fejlesztési eszközök gyártása a Vadvirág Alapítványnál” elnevezésű projektjének megvalósítását.

A projekt során egy gyermekek képzéséhez, fejlesztéséhez kapcsolódó fejlesztőeszköz gyártó központ került kialakításra, amely folyamatos termék és technológiai fejlesztésre ad lehetőséget.

A fogyatékkal élők foglalkoztatási helyzete különösen kritikus, csupán 10%-a dolgozik jelenleg, számuk nő. Társadalmi misszióink a fogyatékossággal élő fiatalok fejlesztése, családok segítése, és a megváltozott munkaképességűek foglalkoztatása. Fejlesztő szolgáltatásaink Kaposváron és a megyében ismertek, tudatosan hirdetjük azt is, hogy működésünk alapját megváltozott munkaképességű munkatársak nyújtják. Velünk együtt tudunk jól működő civil szervezetet fenntartani. Jelenleg az összes munkavállalói létszám 80 %-a megváltozott munkaképességű. Társadalmi missziónk a 0-18 éves korú sérült és ép fiatalok életminőségének javítása, fejlesztő és szabadidős, közösségi programok szervezése a számukra. Szolgáltatásaink hiánypótlóak, így nemcsak a foglalkoztatással, hanem annak eredményeivel is hasznos társadalmi célt szolgálunk.

Jelen pályázatban 1 főt 8 órás és 6 főt 4 órás részmunkaidőben vontunk be, részükre hosszútávú munkalehetőséget biztosítva a projekt befejezését követően is. Bevezetni kívánt termékek: feladatlapok, logikai játékok, foglalkoztató füzetek gyártása, csomagolás, saját márkanévvel történő értékesítése.. Társadalmi vállalkozásunk szociális céljait gazdasági tevékenységünk révén valósítjuk meg. A bevételeket a sérült gyermekek fejlesztésére, a hátrányos helyzetű tagok, munkavállalók foglalkoztatására, életminőségük javítására fordítjuk.

A projekt keretében telephelyünk egy meglévő rossz állapotú, kihasználatlan területén ingatlan és infrastrukturális átalakítás történt első körben, mely alkalmas lett az új berendezések fogadására. A nagyteljesítményű innovatív berendezésekkel a hirtelen, dömpingszerűen megjelenő megrendelések pontosabb, hatékonyabb kiszolgálást illetve a határidők biztonságos betartását teszi lehetővé, amellett hogy a kiváló és pontos munkának köszönhetően csökkenti a selejt termékek előállítását. A rendszer lehetőséget teremt speciális, szofisztikált vevői igények kielégítésére, emellett hozzá járult a jelentős kapacitás növekedéshez. Mindezeknek köszönhetően akkora mennyiséget és olyan minőséget tud majd specializált termékekből előállítani az alapítvány, melynek köszönhetően hosszútávon biztosított a megváltozott munkaképességű dolgozóink foglalkoztatása.

A fejlesztés  25 593 750 forint vissza nem terítendő támogatással valósult meg  2019. április 30-ig.

További információ kérhető:

Völgyi Rita
info@vadviragalapitvany.hu
+36-82-526-093

Megszakítás