Pilates

JELENLEG SZÜNETEL szolgáltatásunk!

„A Pilates módszer a kiegyensúlyozott test, tudat és szellem egyedülálló hármasa” – Joseph Pilates (1883-1967) a korát jóval megelőzve olyan anatómiai tudással rendelkezett, amellyel akkoriban kevesen. Ő már akkor tudta, hogy a mozgásszervi problémák és betegségek nagy része orvosolható a rendszeres testmozgással, a megfelelő minőségű és mennyiségű étkezéssel és pihenéssel. Módszere a gerinc körüli izomfűző erősítésére, hat fontos alapelvre és speciálisan felépített gyakorlatok sorozatára épül.

Az alapelvek:

Középpont: a törzsed központi része az Erőközpontod, amely stabilizálja az egész tested és minden mozdulat kiinduló pontja.

Koncentráció:  a gyakorlatok pontos kivitelezéséhez teljes összpontosításra van szükség.

Kontroll: a mozdulatok tökéletes és tudatos irányítása.

Pontosság:  a klasszikus Pilates sorozat kevés ismétlésszámot és nagyszámú mozgást használ, hogy a pontosság kimerülés nélkül gyakorolható legyen. A pontos mozgás segít „felülírni” helytelen mozgásmintákat.

Légzés: a teljes ki- és belégzés megnöveli a sejtek oxigénellátását, javítva ezzel az izmok működését, hatékonyabbá teszi az anyagcsere melléktermékek elszállítását és kitisztítja a tudatod.

Áramlás: a folyamatos, megszakítás nélküli mozgás alkalmazása megkönnyíti a Pilates mozdulatok funkcionális átvitelét a mindennapi életbe. Ezen kívül segít a tudatodat az „itt és most”-ban tartani.

Az órák minden héten szerdán 19:10-kor kezdődnek.

Egy alkalom ára: 1.500 Ft.

BÉRLET: 6.000 Ft / 5 alkalom (6 hétig érvényes, vagyis egy alkalmat pótolhatsz, ha valamiért ki kell hagynod az edzést.)

Oktatónk: Kántor Vica

https://www.facebook.com/pg/kantorvica/about/?ref=page_internal

Pár sor oktatónktól, saját magáról:

„LÉTELEMEM A MOZGÁS!

A sorsdöntő pillanat 6 éves koromban érkezett el, amikor az akkori első osztályos osztályfőnököm vezetésével elkezdtem néptáncolni, amely 10 évre rabul ejtett. A táncon keresztül megtapasztalhattam a mozgás áldásos hatásait és rengeteget tanultam a test és a lélek kapcsolatáról. Személyi – és Pilates edzőként célom, hogy megkedveljétek a rendszeres sportolást és életformátokká váljon a mozgás. A mozgás energiát ad, az energia jó hangulatot, a jó hangulat jó kisugárzást teremt. Az óráimon szeretném átadni mindazt, amitől ez a folyamat elindul, egyre tovább fejlesztve testet és lelket.”

Érdeklődni az oktatónál lehet.

Telefon: 06-20-204-8552

Megszakítás