Korábbi projektek

2013

Lakásból (inspiráló) otthon

A „Miénk itt a tér” című szociális város-rehabilitációs projekt keretében elkülönített Programalap felhasználásával megvalósuló mini-projekt, mely a Sávház környékére irányult. A projekt a megszépülő külső környezet mellett a lakások, otthonok szebbé tételében nyújtott segítséget. Lakberendezéssel kapcsolatos előadások, selyemfestő alkotóműhelyek nyugdíjasok és kisgyermekes szülők részére, valamint kedvenc mesefigurák festése kisgyerekek szobáinak a falára alkották a projektet.

 Jól működő család – boldog gyermek 

A „Miénk itt a tér” című szociális város-rehabilitációs projekt keretében elkülönített Programalap felhasználásával megvalósuló mini-projekt, mely a Sávház környékére irányult. A Honvéd utcai tagiskolában két csoportnak térítésmentesen Tanulás Könnyítő Program foglalkozásokat nyújtottunk. Szülők Akadémiája címmel előadássorozatot tartottunk és Családi napot szerveztünk.

NOSTRU – szociális városrehabilitáció Kaposváron

A szentjakabi városrészben több lakás és közösségi tér kerül felújításra. E nagyszabású városrehabilitációs projekt kiegészítéseként, konzorciumi partnerként közösségi programokat szerveztünk az itt élő családoknak.

Komplex telep program Kaposváron

Baba-mama foglalkozásokat tartottunk a szentjakabi Csillagpont Közösségi Házban.

Örökbefogadó hétvége, Patca 

Már hagyománnyá vált társadalomérzékenyítő programunk. Önként jelentkező ép fiatalokat és családokat készítünk fel arra, hogy „örökbe fogadjanak” sérült gyerekeket egy hétvégére. Ők megtanulják a segítségnyújtás humánus módját és nagyon megerősödnek a megtapasztalt élményektől, a sérült gyereket nevelő szülők pedig elfogadást, megértést és egy lélegzetvételnyi szabadságot kapnak.

Szülősegítő tréning

Fontos érték számunkra a szülők bizalma és igyekszünk nekik segítséget nyújtani, mivel ők  gyermekeik legfőbb támogatóik. Szülősegítő tréningjeink legfőbb célja, hogy megerősödjenek, jobban rálássanak a bennük és a körülöttük zajló folyamatokra,  nagyobb harmóniában lássák el a szülői feladataikat. Legutóbbi projektünk támogatója: FSZK

Ilyen volt, ilyen lett – lakásfelújítások

Önkéntesek bevonásával szépítettük meg több hátrányos helyzetű és/vagy sérült gyermeket nevelő család otthonát. Volt, ahol több szobát komoly munkával felújítottunk, volt, ahol csak a gyerekszobát, melyek falára valamennyi esetben felfestettük a gyerekek által kért motívumokat, mesefigurákat.

2012

Örökbefogadó hétvége, Bonnya

Önként jelentkező ép fiatalokat és családokat készítünk fel arra, hogy egy hétvégére sérült gyerekeket fogadjanak „örökbe”. Az „örökbefogadók” megtanulják a segítségnyújtás humánus módját, és nagyon megerősödnek a megtapasztalt élményektől, a sérült gyereket nevelő szülők pedig elfogadást, megértést és egy lélegzetvételnyi szabadságot kapnak.

FILEP 2012

A projekt fiataloknak nyújtott lehetőséget közös programokra, valamint arra, hogy megismerjenek más kultúrákat. Ép és sérült fiatalok együtt szerveztek sport, kulturális és személyiségfejlesztő programokat. A projekt egy évig tartott, és 14 fiatal vett részt benne.

2011

Örökbefogadó hétvége, Patca

Önként jelentkező ép fiatalokat és családokat készítünk fel arra, hogy „örökbe fogadjanak” sérült gyerekeket egy hétvégére. Ők megtanulják a segítségnyújtás humánus módját és nagyon megerősödnek a megtapasztalt élményektől, a sérült gyereket nevelő szülők pedig elfogadást, megértést és egy lélegzetvételnyi szabadságot kapnak.

2010

FILEP 2010

A projekt 1 éven át tartó egészségnevelő, személyiség- és közösségfejlesztő program volt.  Résztvevői mozgássérült és ép fiatalok, 21 fő. Célja egyrészt az volt, hogy a sérült fiatalok segítséget kapjanak abban, hogyan tudják életüket tartalommal megtölteni. Ehhez sportolási lehetőséget (úszás, aquafitness) és közösségi programokat (tréningek, előadások, beszélgetések, művészeti foglalkozások) szerveztünk.

A csoport nagyobb része ép fiatal volt, akik számára szintén fontos, hogy mindennapjaiknak része legyen a sportolás, életük fontos szakaszában megtalálják céljaikat, ehhez jobban megismerjék önmagukat.

A program fontos eleme volt, hogy az ép fiatalok megtanulják a segítségnyújtás humánus módját, a sérültek megtanulják ezt elfogadni, valamint kölcsönösen tanítsák és motiválják egymást.

Megszakítás