Korábbi projektek

2013

Lakásból (inspiráló) otthon

A „Miénk itt a tér” című szociális város-rehabilitációs projekt keretében elkülönített Programalap felhasználásával megvalósuló mini-projekt, mely a Sávház környékére irányult. A projekt a megszépülő külső környezet mellett a lakások, otthonok szebbé tételében nyújtott segítséget. Lakberendezéssel kapcsolatos előadások, selyemfestő alkotóműhelyek nyugdíjasok és kisgyermekes szülők részére, valamint kedvenc mesefigurák festése kisgyerekek szobáinak a falára alkották a projektet.

 Jól működő család – boldog gyermek 

A „Miénk itt a tér” című szociális város-rehabilitációs projekt keretében elkülönített Programalap felhasználásával megvalósuló mini-projekt, mely a Sávház környékére irányult. A Honvéd utcai tagiskolában két csoportnak térítésmentesen Tanulás Könnyítő Program foglalkozásokat nyújtottunk. Szülők Akadémiája címmel előadássorozatot tartottunk és Családi napot szerveztünk.

NOSTRU – szociális városrehabilitáció Kaposváron

A szentjakabi városrészben több lakás és közösségi tér kerül felújításra. E nagyszabású városrehabilitációs projekt kiegészítéseként, konzorciumi partnerként közösségi programokat szerveztünk az itt élő családoknak.

Komplex telep program Kaposváron

Baba-mama foglalkozásokat tartottunk a szentjakabi Csillagpont Közösségi Házban.

Örökbefogadó hétvége, Patca 

Már hagyománnyá vált társadalomérzékenyítő programunk. Önként jelentkező ép fiatalokat és családokat készítünk fel arra, hogy „örökbe fogadjanak” sérült gyerekeket egy hétvégére. Ők megtanulják a segítségnyújtás humánus módját és nagyon megerősödnek a megtapasztalt élményektől, a sérült gyereket nevelő szülők pedig elfogadást, megértést és egy lélegzetvételnyi szabadságot kapnak.

Szülősegítő tréning

Fontos érték számunkra a szülők bizalma és igyekszünk nekik segítséget nyújtani, mivel ők  gyermekeik legfőbb támogatóik. Szülősegítő tréningjeink legfőbb célja, hogy megerősödjenek, jobban rálássanak a bennük és a körülöttük zajló folyamatokra,  nagyobb harmóniában lássák el a szülői feladataikat. Legutóbbi projektünk támogatója: FSZK

Ilyen volt, ilyen lett – lakásfelújítások

Önkéntesek bevonásával szépítettük meg több hátrányos helyzetű és/vagy sérült gyermeket nevelő család otthonát. Volt, ahol több szobát komoly munkával felújítottunk, volt, ahol csak a gyerekszobát, melyek falára valamennyi esetben felfestettük a gyerekek által kért motívumokat, mesefigurákat.

2012

Örökbefogadó hétvége, Bonnya

Önként jelentkező ép fiatalokat és családokat készítünk fel arra, hogy egy hétvégére sérült gyerekeket fogadjanak „örökbe”. Az „örökbefogadók” megtanulják a segítségnyújtás humánus módját, és nagyon megerősödnek a megtapasztalt élményektől, a sérült gyereket nevelő szülők pedig elfogadást, megértést és egy lélegzetvételnyi szabadságot kapnak.

FILEP 2012

A projekt fiataloknak nyújtott lehetőséget közös programokra, valamint arra, hogy megismerjenek más kultúrákat. Ép és sérült fiatalok együtt szerveztek sport, kulturális és személyiségfejlesztő programokat. A projekt egy évig tartott, és 14 fiatal vett részt benne.

2011

Örökbefogadó hétvége, Patca

Önként jelentkező ép fiatalokat és családokat készítünk fel arra, hogy „örökbe fogadjanak” sérült gyerekeket egy hétvégére. Ők megtanulják a segítségnyújtás humánus módját és nagyon megerősödnek a megtapasztalt élményektől, a sérült gyereket nevelő szülők pedig elfogadást, megértést és egy lélegzetvételnyi szabadságot kapnak.

2010

FILEP 2010

A projekt 1 éven át tartó egészségnevelő, személyiség- és közösségfejlesztő program volt.  Résztvevői mozgássérült és ép fiatalok, 21 fő. Célja egyrészt az volt, hogy a sérült fiatalok segítséget kapjanak abban, hogyan tudják életüket tartalommal megtölteni. Ehhez sportolási lehetőséget (úszás, aquafitness) és közösségi programokat (tréningek, előadások, beszélgetések, művészeti foglalkozások) szerveztünk.

A csoport nagyobb része ép fiatal volt, akik számára szintén fontos, hogy mindennapjaiknak része legyen a sportolás, életük fontos szakaszában megtalálják céljaikat, ehhez jobban megismerjék önmagukat.

A program fontos eleme volt, hogy az ép fiatalok megtanulják a segítségnyújtás humánus módját, a sérültek megtanulják ezt elfogadni, valamint kölcsönösen tanítsák és motiválják egymást.

EFOP-1.2.1- 15-2016- 00560

Projekt címe: Családi védőháló kialakítása Kaposváron a Vadvirág Alapítvány közreműködésével

Támogatás összege (Ft): 39 991 120

Összköltség (Ft): 39 991 120

A projekt megvalósításának kezdete: 2017.03.01.

A projekt fizikai befejezésének határideje: 2019.03.01.

Kiemelt célunk a fiatalok családi életre való felkészítése, családi közösségépítő programok szervezése, gyermekneveléssel, gondozással kapcsolatos tanácsadások megtartása és a nehéz helyzetben lévő családok
segítése. A programok többségét Kaposváron tervezzük megtartani, Csurgón pedig a csoportfoglalkozások és kiscsoportos foglalkozások kisebb részét.

Családi védőháló

Védőháló meghívók

Védőháló montázsok

EFOP-1.3.5-16-2016-00672                  

Projekt címe: Társadalmi szerepvállalás erősítése a Vadvirág Alapítvány közreműködésével

Támogatás összege (Ft): 24 674 725

Összköltség (Ft): 24 674 725 

A projekt megvalósításának kezdete: 2017. 05. 01. 

A projekt fizikai befejezésének határideje: 2020.07.30.

A projekt célja a helyi közösségben a társadalmi együttműködés fejlesztése és a társadalmi szolidaritás erősítése, a társadalmi kirekesztés csökkentése, a fogyatékkal élők és épek közös tevékenységen keresztül való találkozása, épek részéről a segítségnyújtás humánus módjának a megtanulása. Ösztönzően hat a fogyatékkal élő és nem fogyatékos fiatalok közötti kapcsolatra, értékteremtő programot nyújt mindkét fél számára.

Társadalmi szerepvállalás erősítése

Társadalmi szerepvállalás montázsok 

Projekt címe: Fejlesztő eszközök gyártása a Vadvirág Alapítványnál

Szerződés száma: GINOP-5.1.3-16-2017-00051

Támogatás összege (Ft): 25 593 750

Összköltség (Ft): 26 460 357

A projekt megvalósításának kezdete: 2017.11.01.

A projekt fizikai befejezése: 2019.04.30

A Vadvirág Alapítvány a Társadalmi célú vállalkozások ösztönzése című pályázaton közel 25,6 millió forint vissza nem térítendő támogatást nyert el. A közel 26,5 millió forint összköltségvetésű beruházásból innovatív fejlesztési eszközöket gyártó központ kialakítására került sor az alapítvány kaposvári székhelyén.

Fejlesztő eszközök gyártása

Projekt címe: Hátrányból előny, legyen tehetséged az erősséged

Támogatás összege (Ft): 1 963 830

Összköltség (Ft): 1 963 830

A projekt megvalósításának kezdete: 2019.06.01.

A projekt fizikai befejezésének határideje: 2020.05.30.

TOP-7.1.1-16-H-ERFA-2019-00236

A projekt célja: Halmozottan hátrányos helyzetű 2. osztályos tanulók tehetséggondozása, tanulási motivációjuk megerősítése, hosszú távú fenntartása. Komplex személyiség fejlesztés, hangsúlyt fektetve a gyerekek tehetségvonalának felfedezésére, gondozására. Családi háttér megerősítése, szülői szemléletformálás.

https://vadviragalapitvany.hu/informacio/palyazatok/hatranybol-elony/ 

NTP-OTKP-19-0030

Hátrányból előny és tehetség

Tehetséges, hátrányos helyzetű, ill. roma nagycsoportos óvodások és kisiskolások komplex tehetségfejlesztése zajlik a Vadvirág Alapítványban, a Tanulást Könnyítő Program módszerével, ahol a gyerekek felfedezik, erősségeiket, a bennük rejlő képességeket, tehetséget. Az izgalmas, játékos, szerethető programnak köszönhetően megélhető a közösségi élmény, a felfedezés öröme, a kreativitás, az önmegvalósítás. Az 50 perces foglalkozások heti rendszerességgel egymásra épülve követik egymást és „óvoda időn” kívül valósulnak meg. A szülőknek is lehetőségük van konzultáción részt venni, hogy otthoni környezetben is jól tudják segíteni gyermekeiket.

https://vadviragalapitvany.hu/informacio/palyazatok/hatranybol-elony/hatranybol-elony-es-tehetseg/

Pályázó neve: VADVIRÁG Alapítvány a sérült gyermekek integrációjának támogatására 

Projekt címe: Szülők, nagyszülők Akadémiája

Szerződés száma: TOP-7.1.1-16-H-ESZA-2020-01556

Támogatás összege (Ft): 4 898 306

Összköltség (Ft): 5 442 562

A projekt megvalósításának kezdete: 2020.07.01.

A projekt fizikai befejezése: 2021.03.31.

„Szülők, nagyszülők Akadémiája” műhelyfoglalkozás sorozat (8 alkalom)

Résztvevők száma: kb. 20 fő / alkalom 

Mottó: „ Mi lesz a gyermek batyujában attól, ahogy felnő!” Avagy szülőként, nagyszülőként mivel pakoljuk tele a gyermekek batyuját, ami teher, vagy elemózsia!

https://vadviragalapitvany.hu/informacio/palyazatok/szulok-nagyszulok-akademiaja/

Fenntarthatóságunkért, fejlődésünkért

NEAN-KP-2020/4-000231

Projekt címe: Fenntarthatóságunkért, fejlődésünkért

Támogatás összege (Ft): 343.600

A projekt megvalósításának kezdete: 2020.04.01.

A projekt fizikai befejezésének határideje: 2021.09.30

Szervezetünk a Covid helyzet miatt az online és személyes kontaktust nem igénylő szolgáltatásait erősíti. Ez egyben olyan termékek készítését jelenti társadalmi vállalkozás keretein belül, melyek megváltozott munkaképességű dolgozók által készülnek és a jelenlegi oktatási helyzetben nyújtanak segítséget pedagógusoknak, szülőknek, gyerekeknek.

https://vadviragalapitvany.hu/fenntarthatosagunkert-fejlodesunkert-nean-kp-2020-4-000231/

Fenntarthatóságunkért, fejlődésünkért

NEAO-KP-1-2021/7-000359

Projekt címe: Fenntarthatóságunkért, fejlődésünkért

Támogatás összege (Ft): 600.000

A projekt megvalósításának kezdete: 2021.04.01.

A projekt fizikai befejezésének határideje: 2022.03.31.

Pályázatunk célja: Működésünkkel példát szeretnénk mutatni, hogy megváltozott munkaképességű dolgozók és magasan képzett szakemberek közös munkájával civil szervezetként is hatékonyan tudunk működni.

https://vadviragalapitvany.hu/fenntarthatosagunkert-fejlodesunkert/

Fenntarthatóságunkért, fejlődésünkért

NEAN-KP-1-2022/4-000031

Projekt címe: Fenntarthatóságunkért, fejlődésünkért

Támogatás összege (Ft): 524.700

A projekt megvalósításának kezdete: 2022.04.01.

A projekt fizikai befejezésének határideje: 2023.03.31.

Pályázatunk célja: Az előző évek nehézségeire reagálva azokat a szolgáltatásainkat fejlesztjük jobban, amelyek nem igényelnek személyes kontaktusokat. Megváltozott munkaképességű munkatársaink oktatási segédanyagokat és egyéb fejlesztő eszközöket gyártanak, melyeket webáruházunkban értékesítünk. A támogatást működésre és alapanyagra fordítjuk, hogy folyamatosan tudjunk munkát biztosítani.

https://vadviragalapitvany.hu/fenntarthatosagunkert-fejlodesunkert-nean-kp-1-2022-4-000031/

Fenntarthatóságunkért, fejlődésünkért

NEAO-KP-1-2023/7-000215 

Projekt címe: Fenntarthatóságunkért, fejlődésünkért

Támogatás összege (Ft): 150.000

A projekt megvalósításának kezdete: 2023.04.01.

A projekt fizikai befejezésének határideje: 2024.03.31.

Pályázatunk célja: Működésünkkel példát szeretnénk mutatni, hogy megváltozott munkaképességű dolgozók és magasan képzett szakemberek közös munkájával civil szervezetként is hatékonyan tudunk működni.

https://vadviragalapitvany.hu/fenntarthatosagunkert-fejlodesunkert-neao-kp-1-2023-7-000215/

Helyben rendben 

IFJ-GY-22-A-0420

Projekt címe: Vissza a közösségbe!

Támogatás összege (Ft): 988.000

A projekt megvalósításának kezdete: 2022. 08. 01.

A projekt fizikai befejezésének határideje: 2023. 05. 31.

Rövid távon cél egy kis közösség kialakítása, mely a munka + sport + közösségi szabadidős tevékenységek hármasa köré épül. Létrehozzuk az „Eres(s)z Klubot” olyan fiataloknak és az őket nevelő családoknak, akik mentális vagy/és fizikai hátrányokkal küzdenek. A Klub célja közösségi teret nyújtani nekik. 

https://vadviragalapitvany.hu/helyben-rendben-ifj-gy-22-a-0420/

 

Megszakítás