2017. szeptember 24. vasárnap, Gellért, Mercédesz

Masszázs felnőtteknek

Masszázs

Fajtái: masszázs, relaxáló masszázs, frissítő masszázs, talpmasszázs, korrekciós masszázs, nyugtató–lazító masszázs.

Időtartama: 25, 50 vagy 75 perc.

Árai: megtalálhatók honlapunkon itt.  Az ügyfélszolgálatunkon 5.000 Ft-ért (nyugdíjasoknak és diákoknak 1000 Ft-ért) megvásárolható VIP-kártyával jelentős kedvezményben részesülhetsz. A kártya érvényességi ideje 1 év. Többféle bérletet is vásárolhatsz, és a masszázst kombinálhatod infraszaunával vagy tornatermi foglalkozással (senior torna) is.

Gondoltál már arra, hogy megajándékozz valakit egy masszázsjeggyel vagy -bérlettel?

A masszázsokra előzetesen be kell jelentkezni, vagy állandó időpontot is választhatsz. Mindkét esetben kérünk, hogy ha nem tudsz az általad lefoglalt időpontban jönni, jelezd ezt telefonon. Enélkül az állandó időpontodat nem tudjuk tartani, és másnak fogjuk átadni.

Időpontok: hétfőn 14-20,  kedden 8-20, szerdán 8-14,  csütörtökön 8-20, pénteken 8-16 óráig.

Fontos, hogy a masszázsra időben érkezz, mert az időpontokat az utánad következők érdekében szigorúan betartjuk. Ennek köszönhetően viszont biztos lehetsz abban is, hogy neked sem kell várnod. A jelzett időpontod előtt 5 perccel tudsz bemenni a masszírozó helyiségbe, hogy kényelmesen felkészülj. Megértésedet köszönjük!

A bérletek a Vadvirág Alapítvány Kaposvár, Németh I. fasor 27. sz. alatti központjában vásárolhatók meg hétköznap 8-20 között (pénteken 18 óráig).

Masszőreink szaktudásuk mellett kellemes zenével és illatokkal várnak. Örülünk, ha jelzed, hogy Neked épp mi esne jól e lehetőségek közül.

>> regisztrációs lap <<

Kincset érő érintés: mit kell tudni a masszázsról?

nyitokep

A masszázs a legrégebbi gyógyeljárások közé tartozik. Az ember már ősidők óta, ösztönösen masszírozta magát fáradtság, hideg vagy fájdalomérzet miatt nyomkodva, gyúrva testrészeit. Az ösztönös öngyógyítás alakulhatott az idők során tudatos, másokon is gyakorolt tevékenységgé.

A masszázs jótékony hatását az alkalmazása közben az agyban felszabaduló oxitocin (stresszoldó, fájdalomcsillapító hormon) révén fejti ki. A masszázskezelés az egész személyiségre kihat, békét és nyugalmat ad, amely az érintés által egész bensőkben szétárad, testi és lelki megelégedettséget kelt bennünk. A gondos, szakszerű masszázs az ember egész testét-lelkét áthatja. Segíti a gyógyulást, enyhíti a fájdalmat, segít a negatív érzelmek (félelem, harag, méreg, depresszió, aggodalom, levertségérzet stb.) legyőzésében, és pozitívan befolyásolja embertársainkhoz való viszonyulásunkat is. A masszás fokozza a kreativitást, a teljesítőképességet, segít önmagunk megismerésében és ezáltal a jobb beilleszkedésben.

A masszázs hatása

j_b_ra bőrre:

A masszázs segíti a faggyú- és verejtékmirigyek kiválasztó munkáját, javítja a bőr anyagcseréjét, erősíti a szervezet védekezőképességét. Hozzájárul a bőr rugalmasságának megőrzéséhez, lassítva ezáltal annak öregedését. Javítja a sejtek vérellátását, serkenti a bőrt tápláló anyagok szállítását.

A masszázsolajokban található vitaminok és ásványi anyagok szintén nagyon jót tesznek a bőrnek.

izom_balaz izmokra és az ízületekre:

Masszázs hatására a nyugalmi állapotban is feszült izmok ellazulnak, a lazább izomzat pedig új erőre kap, és helyreáll a normális izomfeszesség. Intenzív testmozgás után az anyagcsere során termelődött tejsav lerakódik a szövetekben, ez pedig izomlázat, izomgörcsöket okozhat. A masszázs segít a tejsav eltávolításában, melyek az izomszövetben kikristályosodva fájdalmat okozhatnak. A masszázs serkenti a szövetek vérellátását, a fáradt izmok friss tápanyagokkal és oxigénnel történő ellátását.

csonta csontokra:

Csont- vagy ízületi sérülések után az izmok és ízületek hosszabb ideig mozdulatlanságra kényszerülnek. A mozgás hiányában lelassul a helyi vérkeringés, nyirokpangás következik be, ez pedig duzzanathoz, izomletapadásokhoz vezet.

Masszázs alkalmazásával felgyorsíthatjuk a vér- és nyirokkeringést, eloszlik a duzzanat, fellazul a letapadt izom, és az ízület visszanyeri egészséges aktivitását.

keringes_kockaa nyirok- és vérkeringésre:

A masszázs a vérkeringést azáltal javítja, hogy elősegíti a vér visszaáramlását a végtagokból a szív felé, akár a többszörösükre is növelheti a bőrfelszín alatti és a mélyebben található testszövetek vérellátását.
A masszázs a vérkeringés javítása mellett a nyirokrendszer működését is serkenti, kinyomja az izmokból a nyirokfolyadékot a gyűjtőcsövecskék felé, amelyek elszállítják azt a szövetekből. A jó vérkeringés és a hatékony nyirokrendszer az immunvédekezés alapja.

idegek_kockaaz idegrendszerre és a pszichére:

Egyes masszázstechnikák hatékonyan csökkentik az érzőideg-végződések érzékenységét, ezáltal fájdalomcsillapításra alkalmasak.

Más technikák a mozgatóidegeket stimulálják, fokozva az izmok ingerelhetőségét. A lágy masszázsfogások megnyugtatják az idegeket, szabaddá teszik a légzést, oldják a feszültségeket, segítenek az ellazulásban.

szivdinnyea belső szervekre:

Masszázzsal belső szerveink állapotát, működését is javíthatjuk. Erre az ad lehetőséget, hogy belső szerveink kapcsolatban állnak bőrünk bizonyos zónáival, és köztük reflexszerű, automatikus reakciók léphetnek fel.

A reflexzónák masszírozásával enyhíthetjük egyes belső szerveink, például a vese, a máj vagy a szív működési zavarait. Ezen az elven alapul a láb reflexzónáinak masszírozása, valamint a kötőszöveti masszázs is.

A masszázs fajtái

talp_kockaReflex- vagy talpmasszázs

A talpmasszázs ma már az orvoslásban is elfogadott, gyógyulást segítő terápia. A talp masszírozásával az adott zónához kapcsolódó szerv energiaszintjét növeljük, ezáltal nő a szerv vérbősége, javul anyagcseréje, nyirokkeringése, és mindez mozgósítja a szervezet öngyógyító erőit.
A talp masszírozása betegségmegelőzésre, a szervezet felfrissítésére, regenerálására is alkalmas, segíti az energiaegyensúly helyreállítását és a hormontermelő mirigyek működését is.

relax_kockaRelaxáló, stresszoldó masszázs

A megoldatlan érzelmi konfliktusok és a stressz krónikus izomfeszültséget okoznak, amely  lelki egészség megromlásával jár. A feszült, görcsös izmok gátolják testünk szabad mozgását. A főként a nyak és a vállak környékén kialakuló ún. stressz-csomókat kúraszerűen masszírozva jelentős gyógyhatás érhető el. A relaxáló masszázs segít helyreállítani a testi-lelki egyensúlyunkat, érdemes hetente egyszer igénybe venni!

swedish_massage1Svédmasszázs

Svédmasszázs során speciális fogásokkal történik a görcsös izmok átdolgozása és lazítása, amelyek segítenek a fájdalmak enyhítésében. Elősegítik a természetes gyógyulási folyamatot, erősítik az immunrendszert, javítják hangulatunkat, és az érzelmi problémákat is kezelik.
A masszázs során könnyebben ellazulnak a fájdalmasan feszült, görcsös izmok, oldódnak az izomcsomók, javul az agy vérellátása. A simító, pumpáló mozdulatok hatására gyorsul a pangó nyirok elfolyása.

arcmassz_zs_kockaArcmasszázs

Az arcmasszázs célja a szövetek rugalmasságának megőrzése, feszességének növelése, a fáradtság csökkentése. Javítja a bőr oxigénellátását, lassítja az öregedést, segít az elhalt hámsejtek leválásában, javítja a tápanyagok felvételét, fokozza a sejtek, rostok képződését.
A megfelelő idegkilépési pontokon alkalmazott nyomással a masszázsnak az idegrendszer egészére nyugtató hatása van.Tiniknek is kifejezetten ajánlott, ugyanis csökkenti a mitesszerképződést.

g_pi_massz_zs_jobbGépi mélymasszázs

A több fokozatban állítható erősségű rezgések mélyen behatolnak a szövetekbe, és hatékonyan fellazítják az izmokat. A kezelés enyhíti a fájdalmakat, izomgörcs, izomláz esetén a leghatékonyabb segítség. A mélymasszázs javítja a vér- és nyirokkeringést, támogatja az anyagcsere-folyamatokat.

Hozzájárul a szervezet regenerációs képességéhez, javítja kondíciónkat és közérzetünket.  Ideális kiegészítője a kézzel végzett masszázsnak!